Den Bongerd een gezonde school

Den Bongerd wil aansluiten bij een gezonde leefstijl, daarom willen we de aandacht vestigen op de tussendoortjes in de ochtendpauze en de traktaties bij verjaardagen.

De ochtendpauze

In de kleine pauze eten alle kinderen fruit of groente. Daarbij mogen zij een beker drank meebrengen met daarin als voorkeur water of aanmaaklimonade.

Andere tussendoortjes of pakjes drank worden weer mee terug naar huis gegeven. Door te variëren met groente en fruit, maakt u het voor uw kind aantrekkelijk.

Traktaties bij verjaardagen

Vrijwel alle kinderen trakteren voor hun verjaardag snoep, chips en cake. Deze vormen de top 3 van favoriete traktaties. Uit onderzoek van Intomart Gfk blijkt dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar vooral ongezond trakteren. Slechts 4% trakteert groente of fruit.
U denkt misschien: "Ach die ene keer per jaar dat mijn kind jarig is..." Maar de meeste ouders uit de klas denken net zoals u. Uw ene uitzondering van 'het mag wel een keertje ongezond' telt voor de hele klas. Wees goed voor uw kind en zijn vriendjes: laat uw kind op school gezond trakteren!

Beschrijving:
Kinderen mogen best een keertje snoepen, maar te vaak en te veel is niet nodig. Houd traktaties klein, de kinderen hebben ook al een groente/fruit moment. Geef bij voorkeur iets met weinig calorieën en één traktatie per kind is voldoende.

Let op: chips, kaas en worst bevatten veel (verzadigd) vet en calorieën

Een traktatie hoeft niet altijd eetbaar te zijn. Maak bijvoorbeeld een grabbelton met kleine cadeautjes. Ook hartstikke feestelijk!

Beschrijving:
Om u op weg te helpen, hebben we enkele voorbeelden op de site gezet:

Tags: ochtendpauze traktaties verjaardag